Om mig

Om Mig2018-09-17T17:40:41+00:00

Rebecca Reis

Diplomerad Yogalärare
Certifierad Postural Tränare
Diplomerad Kinesiolog


Postural Yoga är en helt unik yogaform som vuxit fram ur grundpelarna inom Yoga och Postural Terapi. 


Hej!
Det är jag som är Rebecca Reis, grundare av Postural Yoga och din instruktör här på posturalyoga.se. Jag har sänt live och haft livekurser online sedan sommaren 2017. Jag är stolt över det jag skapat och är först i Sverige med att erbjuda liveklasser i yoga via nätet.
Nu också här, på posturalyoga.se!
Välkomna!
Förebilden är från sommaren ca 2010. Efterbilden augusti 2018


Jag brinner för Postural Yoga eftersom jag ser hur djup koppling hållning har både till fysisk och psykisk hälsa. Jag började jobba med andlig och mental coaching men insåg snabbt att hållning för mig, liksom för många av mina kunder, är en nyckel till att verkligen kunna öppna upp, känna sig stolt och kunna älska sig själv för den man är.

 

“En smidig, lätt och avslappnad kropp som upplevs stark och stabil är en unik känsla. Att dessutom känna ett naturligt lyft genom kroppen är förenat med glädje och lycka. Känslan av en ståtlig hållning där du vågar öppnar upp dig själv och vara stolt för den du är. Det är Postural Yogans mål!”

Studie om hållning

Amy Cuddy, PhD, har gjort en studie där hon mätte kortisol- (stresshormon) och testosteronnivåerna i saliven före och efter att testpersoner fått stå antingen två minuter i en hopdragen och krum position eller i en ståtlig och öppen position.

Efter endast 2 minuter i en krum position ökade stresshormonerna med 15 % och testosteronet minskade med 10 %.
Jämfört med de som fick stå 2 minuter i en öppen och stolt positionen där stresshormonerna istället minskade med hela 25% och testosteronet ökade med 20 %.

Slutsats: Om du inte mår bra mentalt så försämras din hållning. Men även om du har en dålig hållning så färsämras hur du mår mentalt. 

Har du hamnat i denna negativa cirkel?

Det positiva är att du genom Postural Yoga kan bryta denna negative cirkel och vända det till en positiv spiral.
Där du med bättre hållning ökar både ditt fysiska och psykiska välmående som i sin tur förbättrar hållningen! Bra va?

Tips! Se gärna Amy Cuddy’s Ted Talk: ”Ditt kroppsspråk formar vem du är”

För höga kortisolnivåer

Stress
Depression
Nedsatt/obefintlig sexlust
Trött trots mycket sömn
Sömnproblem
Ryggsmärtor
Huvudvärk
Viktuppgång
Hudsymptom
Humörsvängningar

Försämrad matsmältning

Testosteronbrist

Minskad energi och motivation
Koncentrationssvårigheter
Depressiva känslorIrritation
Trötthet
Sömnstörningar
Minskad sexlust
Svårare att få erektion
Minskad skäggväxt
Minskad muskelmassa/styrka
Plötsliga svettningar och blodvallningar

Minskad känslighet i genitalier och bröstvårtor

Om Postural Yoga

Jag kom i kontakt med Postural Terapi redan 2012 då jag fick mitt första personliga program.

Vad jag inte visste, då var hur dessa till synes lätta övningar skulle kunna ge en sådan häftig förändring och påverkar kroppen på ett sätt som jag endast trodde var möjligt om jag slet hårt och pressade mig… Denna tro gjorde att jag inte gjorde mina övningar en enda gång, jag tyckte det var slöseri med träningstid. Jag var van att ta i och slita hårt.

Har du, liksom jag, tron om att man måste slita hårt för att förtjäna saker här i livet?
Då är det stor chans att Postural Yoga även är rätt för dig!

För det var just denna tro som tillslut fick mig att att gå in i väggen. Jag kom till en punkt där kroppen inte längre orkade. Jag fick lov att sluta med all fysisk träning. Jag kunde inte springa ett steg utan att vaderna blev stumma. Jag hade redan, sedan några år tidigare, fått diagnosen hypotyreos, låg ämnesomsättning. Trots mediciner kände jag mig nedstämd och låg, jag kände inte igen mig själv. Jag behövde gå in i väggen för att tvingas gå ner i tempo och kunna börja min resa tillbaka till mig själv och ifrån de höga krav jag alltid satt på mig själv. En resa från att älska mig själv genom andras bekräftelse till att vara stolt över mig själv och kunna älska mig själv för den jag.

Våren 2015 åkte jag till Indien och utbildade mig till yogalärare. I augusti 2015 testade jag Postural Terapi igen, jag märkte direkt förbättring i min hållning. Då hade jag ingen aning om hur mycket min hållning skulle komma att påverka mig även mentalt… Nu började min läkning ta fart på riktigt.

Jag tog direkt in Postural Terapi in i mina yogaklasser och skapade det jag än i dag kallar Postural Yoga. En yogaform som, enligt mig, är en kombination av det bästa ur två världar, Yoga och Postural Terapi.

Förebilden är från augusti 2015, 2 veckor innan jag startade med Postural Yoga. Efterbilden är från augusti 2018.
Postural Yoga syftar till att återskapa den naturliga balansen mellan de djupaste, inre hållningsmusklerna och de större och ytligare rörelsemusklerna.

Yogan med  fokus på andning, ökad närvaro och att ta tillbaka din egen energi i din egen kropp. Vi är allt för ofta antingen bakåt eller framåt i tiden. Allt för sällan här och nu, vilket är en förutsättning för att aktivera hållningssytemet. Stress gör att du tappar kontakten med de djupa hållningsmusklerna och börjar jobba mer ytligt. Till yogan kompletteras därför enkla posturala övningar som parallellt aktiverar hållningsmusklerna så att din kropp kan resa sig upp naturligt och av sig själv.  Detta möjliggör att rörelsemusklerna kan vila och på så vis får de bättre återhämtning.

Jag ser allt för ofta att rörelsemusklerna kompenserar för att inte hållningsmusklerna är aktiverade vilket skapar korta, stela och spända muskler.
Vilket i sin tur leder till försämrar hållningen som påverkar hormonnivåerna i kroppen och ökar trycket på kroppens leder.

Postural terapi är en utveckling av Egosque-metoden som kommer från USA och har utvecklats ur yoga, alexanderteknik, feldenkraisterapi, rolfing, Tom Myers anatomy trains och osteopatins helhetssyn.

Postural Yoga Goes Online

Det finns flera anledningar till att jag tagit steget online. För det första så räcker jag helt enkelt inte till att nå ut till alla som efterfrågat Postural Yoga i grupp och genom individuella sessioner. Dessutom så älskar jag att resa och genom onlineyoga kan jag hålla klasser vart jag än befinner mig. På så vis kan jag förmedla mitt budskap och min yogaform till så många som möjligt. Detta är de två största anledningar till att jag tagit Postural Yoga Online.

Men även för att kunna erbjuda fler de fördelar Postural Yoga har givit mig.

Idag är jag friskförklarad och äter inga mediciner och kan springa utan att vaderna stumnar!
Men den allra största gåvan är att jag tycker om min kropp och känner mig stolt för den jag är. Vilket också syns i min hållning.

Postural Yoga är en stor del i mitt läkande men även de förändringar jag gjort genom kosten och andlig utveckling.

Varför live?

Jag älskar att instruera live, det blir mer genuint och levande. Det ger mig en otrolig kick när flera andra i Sverige och runt om i världen yogar precis samtidigt. När vi är många som yogar samtidigt höjs den helande kraften och vi får tillgång till ett kollektiva läkande. Var med och känn effekten du med!

Genom att se live har du även möjlighet att ställa frågor i chatten direkt efter varje avslutad klass.

Jag är själv en person som lätt skjuter upp saker som jag kan göra sen.  Jag vet att många känner igen sig och därför erbjuder jag dig liveklasser på bestämda tider för minska risken att du skjuter upp ditt yogautövande. Genom att ha bestämda tider hoppas jag att du lättare tar dig tid till dig själv och ditt välmående.

Vill du ha friheten att se klasserna när du vill, ta igen missade pass eller kunna se dina favoritklasser när du vill och hur många gånger du vill?

Välj då Plus eller VIP-medlemsskapet. Här kan du se klasserna i repris och även se dina favoritklasser igen. När du vill och hur många gånger du vill.

Enkelt, lätt och kravlöst!

Referens PLUS-medlem

Konceptet med livesända yogaklasser är perfekt. Det var superbra att kunna vara ute i stugan eller på annan ort och ändå få ta del av Rebeccas klasser. Det blev lättare att faktiskt göra yogan när jag visste att det sändes ett pass vid en viss tid än att göra mitt eget program själv. Dessutom var det bra att kunna titta på passet flera gånger eller göra det senare om jag missade något tillfälle. Ett fantastiskt bra koncept som jag hoppas kommer fortsätta.”

Emma Johansson, Örnsköldsvik

Vilka problem kan Postural Yoga hjälpa dig med?

 • Lågt självförtroende

 • Stress

 • Depression

 • Sömnproblem

 • Trötthet/låg energi

 • Låg ämnesomsättning

 • Huvudvärk/migrän

 • Axelproblematik

 • Nacksmärta

 • Frozen shoulder

 • Musarm

 • Karpaltunnelsyndrom

 • Ryggsmärta

 • Skolios

 • Ländryggsproblematik

 • Diskbråck

 • Artros

 • Bäckenobalanser

 • Foglossning

 • Hopparknä

 • Löparknä

 • Knäproblematik

 • Hälsporre

 • Hallux valgus

Hör av dig till mig om du har besvär som inte står med på listan!

Observera att Postural Yoga Online är gruppträning med generellt balanserande program för att förbättra de vanligaste hållningsfel jag ser när jag arbetar med mina kunder. Har du svår smärtproblematik rekommenderar jag dig alltid att du vänder dig till mig för privat konsultation i kombination med mina onlineklasser.

Kontakta Oss

Vikingahöjden 1B
891 35 Örnsköldsvik

Mobile: 070-281 88 08

Web: www.posturalyoga.se

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Ok